Turisme responsable

ENTORNS NATURALS

 

Ens considerem uns convidats amb dret a observar un entorn que posseeix les seves pròpies lleis. Per aquesta fi, Visita Autèntica fomenta el respecte dels espais naturals proposant una guia de bones pràctiques:

 

Mantenir el silenci. Eviteu cridar o provocar sorolls violents, tindrà més oportunitats d'observar els animals i els altres visitants li ho agrairan.

No recol·lectar plantes o objectes característics de la zona, recordeu que són moltes les persones que visiten els paratges naturals.

Deixar els llocs nets de runes. La nostra visita ha de romandre discreta.

Informar-se de les normes vigents en cada parc natural.

Assegurar-se d'estar preparat per realitzar cada itinerari. Forma física, equipament, alimentació i condicions meteorològiques s'han de tenir en compte.

Avisar algú del recorregut que anem a efectuar i del temps previst, abans de sortir.

No tocar ni alimentar els animals salvatges, comporta riscos per a les persones i per als animals. S'han de mantenir en el seu estat natural.

Recomanar un comportament respectuós als altres visitants. Recordar que el nostre comportament és un exemple per als menors.

 

RESPECTE CULTURAL

 

Les experiències que proposem són perquè descobreixin les diferències culturals. És important que vegi, mengi, begui, parli, toqui, escolti i provi tot el que li vingui de gust, sempre amb l'ànim d'entendre i descobrir. Si aconseguim oblidar la majoria de prejudicis, no hi ha dubte que gaudirem d'una meravellosa experiència i ens enriquirem més enllà del que s'esperava. No oblidi que conèixer i entendre és el primer pas per al respecte i crear amistats.